04/03/2023
Tipus
Museus

L'origen de les Reials Drassanes de Barcelona es remunta a finals del segle XIII. La seva creació va ser impulsada per Pedro III el Gran, rei de la Corona d'Aragó i la seva funció va ser la de construir i mantenir galeres. La construcció original va tenir diverses modificacions i ampliacions al llarg dels segles; l'última important es va iniciar a principis del segle XVIII. Tot el conjunt es trobava dins de l'ampliació de la muralla de Barcelona, una part de la qual roman encara al costat de les Drassanes a l'Avinguda del Paral·lel. El 1936, el Museu Marítim de Catalunya es va instal·lar al recinte de les Drassanes que més endavant va passar a ser anomenat Museu Marítim de Barcelona. El 1937 el conjunt arquitectònic va ser inclòs en el Registre de Patrimoni Històric, Artístic i Científic de la Generalitat de Catalunya i el 1976 va ser declarat Monument Històric-Artístic pel govern espanyol. Ja el 2006, el Museu Marítim de Barcelona es va declarar Museu d'Interès Nacional.

El Museu Marítim de Barcelona està consagrat a món marítim i la seva història. Exhibeix una col·lecció permanent de vaixells i embarcacions, però també organitza exposicions temporals, interessants activitats i impulsa investigacions. A més dels vaixells exposats al museu, també es pot visitar un vaixell atracat al Moll de la Fusta, el pailebot Santa Eulàlia. Està inclòs a l'entrada tot i que també es pot visitar per separat pagant un preu més reduït.

Horari del Museu Marítim de Barcelona 2023

  • De dilluns a diumenge: de 10.00 a 20.00 h (últim accés a les 19:00 h)
  • Tancat els dies 25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener.
  • Horari especial: el 24 i el 31 de desembre el museu tanca a les 15:00 h.

Preu

Entrada al museu i al pailebot Santa Eulàlia:

General: 10,00 €
Reduïda: 5,00 €
Grups: 8,00 €

Entrada al pailebot Santa Eulàlia:

General: 3,00 €
Reduïda: 1,00 €
Grups: 1,00 €

Es pot visitar el Museu Marítim de Barcelona gratis?

Sí, tots els diumenges des de les 15:00 h fins a l'hora de tancament.

On és?

Ciutat
Barcelona
Zona
Ciutat Vella - El Raval
Codi postal
08001
Adreça
Avinguda de les Drassanes, s/n

Com arribar

Metro: L3 Drassanes / L4 Barceloneta
Bus: 59, 120, D20, H14, V13 i i Bus Turístic (ruta vermella, parada Colom - Museu Marítim)

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
El codi de llengua del comentari.

HTML restringit

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.

He llegit i accepto la política de privacitat. Les dades recollides en aquest formulari de comentaris només seran utilitzades per a una eventual publicació del teu comentari i per enviar-te un correu electrònic d'avís de publicació.