18/02/2023
Tipus
Edificis i monuments modernistes

El Castell dels Tres Dragons, creat per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, va ser pensat i construït entre 1887 i 1888 per a albergar un cafè-restaurant durant l'Exposició Universal de 1988 a Barcelona. Posteriorment va ser utilitzat com a taller de disseny modernista, menjador d'auxili social (1942 - 1945), i des de 1945 fins 2010 va ser el Museu de Zoologia de Barcelona.

Actualment alberga el fons de documentació del Museu de Ciències Naturals i el Laboratori de Natura, un espai de recerca amb laboratoris dedicat també a la conservació de les col·leccions del Museu.

Una estructura innovadora

El Castell dels Tres Dragons, construït amb maó vist i ferro laminat, és un edifici en forma de castell amb merlets. Disposa de quatre torres i passadissos perimetrals. La seva innovadora estructura s'avança uns anys a la proposta similar que va realitzar Hendrik Petrus Berlage en el seu projecte per a la Borsa d'Amsterdam.

No es pot visitar l'interior. Està al Parc de la Ciutadella així que no oblidis buscar-si vas a parc.

On és?

Ciutat
Barcelona
Zona
Ciutat Vella - La Ribera / Born
Codi postal
08003
Adreça
Parc de la Ciutadella

Com arribar

Metro: L4 Jaume I / L1 Arc de Triomf
Bus: 45, 47, 120, H14, H16, V15, V17, V19 i Bus Turístic (ruta vermella, parada Barri Gòtic)

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
El codi de llengua del comentari.

HTML restringit

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.

He llegit i accepto la política de privacitat. Les dades recollides en aquest formulari de comentaris només seran utilitzades per a una eventual publicació del teu comentari i per enviar-te un correu electrònic d'avís de publicació.