Tipus d'activitat
Activitats familiars
Experiències

Carl Sagan, en la sèrie "Cosmos", ens va dir que la nostra estrella, el Sol, és de segona o tercera generació i que tota la matèria que trepitgem, el ferro que viatja per la nostra sang, el calci que forma les dents i el carboni en els nostres gens es van crear fa mil milions d'anys a l'interior d'una estrella gegant vermella. Sagan concloïa la seva explicació amb una de les més famoses frases de la sèrie "estem fets de matèria estel·lar" o el que és el mateix, estem fets de pols d'estrelles. Encara que sembla que no va ser el primer científic a dir-ho la frase va deixar empremta i ens va ajudar a interessar-nos més per l'univers. Amb aquesta visita guidada a l'Observatori Fabra, no viatjaràs tan lluny com proposava Sagan, et quedaràs en el nostre veïnat del Cosmos, però podràs sentir l'experiència d'entrar en contacte amb l'Univers.

Una obra modernista

L'Observatori Fabra, propietat de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, ​​és una obra modernista dissenyada per Josep Domènech i Estapà i construïda el 1904 a la serra de Collserola. Des de llavors, està dedicada a l'estudi de l'astronomia, meteorologia i sismologia.

¿Que faràs durant la visita?

Visitaràs l'interior de l'edifici, mentre els guies experts t'expliquen els detalls de la seva història i dels principals membres que van treballar i van cuidar del Observatororio Fabra, gaudiràs d'una conferència, de les vistes de Barcelona des de l'exterior de la cúpula i podràs observar la lluna, planetes i fins i tot asteroides, en funció del dia de l'any (veure calendari més avall).

Observacions

Les observacions es duen a terme tots els divendres i dissabtes.

Divendres

Idiomes: Català i Castellà
Inclou: Visita al museu i sala modernista (la sala d'actes de l'Observatori Fabra), visita a l'exterior de la cúpula i observació amb el telescopi.
Durada: 1 hora 30 minuts
Preu: Adults 15 € / Nens (fins a 12 anys) 7,50 €

Dissabte

Idiomes: Català, Castellà i Anglès
Inclou: Visita guiada al museu ia les sales de l'edifici modernista (sala d'actes, ullera meridià i despatx) de l'Observatori Fabra, conferència, projecció d'un vídeo sobre astronomia, visita a l'exterior de la cúpula, observació amb el telescopi i copa de cava o suc de fruites de benvinguda.
Durada: 2 hores 30 minuts
Preu: Adults 25 € / Nens (fins a 12 anys) 12,50 €

Què es pot veure a cada època de l'any?

Octubre 2021 - maig 2022

Veure calendari (PDF)

Data
-
Preu
15.00 €
Ciutat
Barcelona
Codi postal
08035
Zona
Sarrià Sant Gervasi
Adreça
Observatorio Fabra, Camí de l'Observatori, s/n

Com arribar

Des de Plaza Catalunya

FGC: S1 / S2 + Funicular de Vallvidriera + Bus: 111

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
El codi de llengua del comentari.

HTML restringit

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.

He llegit i accepto la política de privacitat. Les dades recollides en aquest formulari de comentaris només seran utilitzades per a una eventual publicació del teu comentari i per enviar-te un correu electrònic d'avís de publicació.