Tipus d'activitat
Activitats familiars
Cinema
Concerts
Festivals
Teatre/Dansa

El Grec de Barcelona és un festival de teatre, dansa, música, circ i cinema, de llarga tradició (aquest any se celebra l'edició 46). No és només la principal atracció cultural de l'estiu barceloní, sinó també una referència al calendari europeu de festivals.

I d'on ve el seu nom? Doncs del seu espai principal, el lloc en el qual sempre s'organitzen les sessions inaugurals i altres actes del festival: el Teatre Grec (Teatre Grec) de Montjuïc, un teatre a l'aire lliure construït amb motiu de l'Exposició Universal de 1929 i inspirat en els teatres de l'antiga Grècia.

El Grec Festival de Barcelona dóna suport a la producció local mostrant algunes de les millors creacions dels col·lectius i artistes que viuen a Barcelona, ​​però és també una finestra oberta al món que mostra les propostes més interessants que arriben d'altres països.

El Grec està promogut per l'Ajuntament de Barcelona i es finança amb fons públics, les aportacions dels patrocinadors i la venda d'entrades.

L'edició 2022 del Grec Festival

A l'edició d'enguany del Grec Festival, la meitat dels esdeveniments es portaran a terme novament fora dels espais habituals del festival a Montjuïc. D'aquesta manera tenim dues zones: la tradicional del Grec Montjuïc i l'anomenat Grec Ciutat, on s'organitzen espectacles i activitats a centres culturals i equipaments públics com el CCCB, el MACBA, el Teatre Nacional de Catalunya, L'Auditori, el Palau de la Música, Sala Becket, Sant Andreu Teatre, Molí o Teatre Goya.

En un moment de transformació, i entre grans esdeveniments que marquen el futur del continent, aquest any 2022 el Grec Festival de Barcelona converteix Europa en protagonista. Per això ens portarà a territoris propers: el teatre alemany, la dansa holandesa, el musical anglès, el fado portuguès, l'univers de Fellini, els cantautors catalans, la chanson francesa, però també allunyats en el temps i revisats des d'una mirada actual: textos del segle d'or espanyol, d'Ibsen, de Molière, de Shakespeare i de Safo, juntament amb música de Mahler o Mozart. A més, hi haurà propostes que ens incitin a la reflexió sobre la democràcia, el medi ambient, el racisme, els feixismes i altres temes que estan en el debat públic.

El Grec 2022 Festival de Barcelona, ​​que començarà el 29 de juny amb un espectacle inaugural a càrrec de la companyia NDT 1 del Nederlands Dans Theater. Entre els grans noms trobem des d'una companyia local que fascina el públic dels festivals europeus més centrats a l'avantguarda escènica, El Conde de Torrefiel, fins a l'iranià Amir Reza Koohestani, passant per l'alemany Thomas Ostermeier, la companyia nord-americana Wooster Group, la caboverdiana Marlene Montero Freitas, la performer francesa Phia Ménard o l'innovador director italià Romeo Castellucci.

En aquest Grec dedicat a Europa destaquen Europa Bull (adreçat per Jordi Oriol); El Burlador de Sevilla vist per Xavier Albertí; Hamlet (Xela de Ferrari), Tartufo (en versió d'Ernesto Caballero i interpretat per Pepe Viyuela); el Paradís Perdut, una versió del poema de John Milton segons Helena Tornero i Andrés Lima; la impactant proposta de Romeo Castellucci, Bros, que s'havia vist a Temporada Alta; Opening Night de la Veronal; i Gènere impossible, de Sílvia Pérez Cruz.

El festival renova la seva aposta pel talent local, programant noves propostes d'autors com Jordi Prat i Coll (Fàtima), Marta Buchaca (Quant temps em queda?), Jordi Casanovas (Inmunitat) i Llàtzer Garcia (Al final, les visions).

El Grec 2022 en xifres

99 espectacles Grec Festival

 • 41 teatre
 • 22 música
 • 12 escena híbrida
 • 15 dansa
 • 5 circ
 • 4 cinema

50 activitats paral·leles a 55 espais addicionals

Descomptes

 • Pack de 5 espectacles o més: -50%
 • Pack de 3 espectacles o més: -30%
 • Joves (< 30 anys), preu únic: 15 €
 • Grup familiar fins a quatre persones: -35 % per a l'espectacle “Grec en família” i Bajau
 • Més de deu persones: -30 % (venda a l'OCCU)
 • De sis a deu persones al Teatre Grec: -25% (venda a l'OCCU)
 • Targeta Rosa i carnet de família nombrosa i monoparental: -50 %
 • Last Minute: -50 % (venda a l'OCCU)
 • Persones de més de 65 anys i persones a l'atur: -25 %
 • Carnet de Biblioteques: -20 %

Tingues en compte que els packs es poden comprar amb amics i per tant us podeu repartir les entrades, i que els espectacles de Roger Mas, 28 i mig, Els Pets, A Sondheim Night Music, Jane Birkin, Malalts del cel, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Salvador Sobral & Marco Mezquida i Paraíso perdido estan exclosos d'alguns descomptes o tenen descomptes limitats.

Sostenibilitat

El Grec Festival de Barcelona contribueix a la sostenibilitat del planeta des de la seva adhesió al Programa d'acords voluntaris per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) impulsat per l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya. Mitjançant l'aplicació d'aquest programa, el festival es compromet a fer un inventari de les seves emissions, a proposar i aplicar mesures per reduir-les, i fer un seguiment anual per valorar els resultats.

Data
-
Horari
veure programa
Preu des de
6.00 €
Ciutat
Barcelona
Adreça
Teatre Grec Passeig de Santa Madrona, 36, i altres llocs

Com arribar

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
El codi de llengua del comentari.

HTML restringit

 • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
 • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.

He llegit i accepto la política de privacitat. Les dades recollides en aquest formulari de comentaris només seran utilitzades per a una eventual publicació del teu comentari i per enviar-te un correu electrònic d'avís de publicació.