Tipus d'activitat
Cinema
Concerts
Conferències/Debats
Exposicions
Festivals
Teatre/Dansa

El festival de novel·la negra BCNegra 2023, que arriba a la seva edició 18a, s'ha posicionat com una de les cites més importants del gènere negrecriminal pel que fa a la quantitat d'escriptors participants, per la varietat de continguts i pel compromís amb altres expressions culturals en relació amb el gènere i l'èxit de públic en totes les activitats desenvolupades. Totes les activitats de BCNegra són gratuïtes (tret de les projeccions de la Filmoteca de Catalunya) i podreu seguir xerrades, taules rodones, projeccions, exposicions, rutes guiades, una actuació musical, una obra de teatre i trobades literàries (escriptors i escriptores conversen amb altres col·legues de professió).

El lema de BCNegra del 2023: Doble vida

A l'edició d'aquest any, BCNegra se centra en la duplicitat, els dobles i les situacions paral·leles. El festival explorarà el doble literari com a expressió de dualitat, de binarisme i de lluita entre extrems. Els encarregats de submergir-nos en la doble vida, seran autores i autors de les procedències diverses, alguns veterans i d'altres encara per descobrir. Noms del gènere que van des de Leonardo Padura fins a Dominique Manotti, Claudia Piñeiro, Dolores Redondo, Alexis Ravelo, Núria Cadenes o Petros Márkaris, per nomenar alguns dels més coneguts.

Gran part dels autors i autores que estaran presents a l'edició d'aquest any, han escrit sobre la idea de la duplicitat. El bon veí que és també un assassí sanguinari; l'agent doble que divideix ànima i lleialtats; o el gàngster i home de família són bons exemples literaris i cinematogràfics d'aquesta duplicitat, que existeix a la ficció, però també a la vida real, oi?

Premi Pepe Carvalho

Barcelona és al mapa negre i criminal del sud d'Europa gràcies a Manuel Vázquez Montalbán i al seu detectiu de ficció, Pepe Carvalho. De fet, el personatge va contribuir notablement al renaixement del gènere al continent. En record del mestre i del seu detectiu, cada any un autor nacional o internacional rep el premi Pepe Carvalho. L'autora argentina Claudia Piñeiro, farà pública la identitat del guanyador o la guanyadora d'aquest any. I el Premi Pepe Carvalho és per a... El 6 de febrer, a El Molino ia les 16:30 h, ho sabrem.

Data
-
Horari
veure programa
Entrada
Activitat gratuïta
Ciutat
Barcelona
Adreça
Diversos espais

Com arribar

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
El codi de llengua del comentari.

HTML restringit

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.

He llegit i accepto la política de privacitat. Les dades recollides en aquest formulari de comentaris només seran utilitzades per a una eventual publicació del teu comentari i per enviar-te un correu electrònic d'avís de publicació.