Tipus d'activitat
Children
Experiències
Festivals

48h Open House Barcelona és una associació cultural que té com a objectiu divulgar el patrimoni arquitectònic de Barcelona i promoure l'arquitectura en general. El festival ens ensenya com veure-la, per apreciar-la millor.

El festival del mateix nom, el 48H Open House BCN, és la seva eina principal de difusió. Se celebra cada mes d'octubre per mostrar-nos gratuïtament edificis emblemàtics i altres de no tan coneguts , però de gran valor arquitectònic, que no són sovint accessibles.

El projecte es fonamenta en tres bases principals: voluntariat, patrocini i participació. Les col·laboracions poden ser un per un, creant una xarxa de voluntaris o des d'agrupacions socials, culturals i empresarials.

Edició del 2022 de 48h Open House Barcelona

A la 13a edició del 48h Open House Barcelona, rendeixen un homenatge a la dedicació ia la responsabilitat dels qui materialitzen l'arquitectura. Aquest homenatge es concreta a La Lliga dels Oficis, una demostració d'oficis heterogenis que creen múltiples arquitectures. Aquest any podrem visitar alguns espais clau en la representació d'aquesta lliga: l'IAAC a Barcelona, l'Institut Provençana, amb el Blue Container Project, a l'Hospitalet de Llobregat, Ca l'Amigó a Badalona, el campus de Torribera a Santa Coloma de Gramenet, l'Escola d'Art a Can Negre a Sant Joan Despí, la Casa Josep Planes Robert a Sitges, i el Teatre La Massa a Vilassar de Dalt.

Seccions temàtiques

  • Open Infraestructures: convida a visitar les instal·lacions que donen suport al desenvolupament de les ciutats (per exemple, l'antiga fàbrica Enmasa Mercedes-Benz a Barcelona, les cotxeres del Tram a Sant Joan Despí, o les oficines municipals El Viver a Badalona).
  • Open Social: mostra l'arquitectura de la ciutat que respon als desafiaments de crear una societat igualitària (per exemple, l'Escola La Salle Comtal, el taller Top Manta a Can Batlló, o l'espai de recursos per a dones La Ciba a Santa Coloma de Gramenet).
  • Open Green: destaca els edificis pensats amb criteris de sostenibilitat mediambiental (per exemple, el CEM Turó de la Peira i l'habitatge passivhaus a Barcelona, o l'edifici Planeta a l'Hospitalet de Llobregat).

El festival forma part de la xarxa internacional openhouseworldwide.org.

El 17 d'octubre s'obren les inscripcions prèvies per a un 9% dels 220 espais que podreu visitar en aquesta edició.

Data
-
Horari
veure programa
Entrada
Activitat gratuïta
Ciutat
Barcelona
Adreça
Diversos espais

Com arribar

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
El codi de llengua del comentari.

HTML restringit

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.

He llegit i accepto la política de privacitat. Les dades recollides en aquest formulari de comentaris només seran utilitzades per a una eventual publicació del teu comentari i per enviar-te un correu electrònic d'avís de publicació.